Flytningar

Vem har flytningar?
Alla tjejer får flytningar, det är helt naturligt.

När får man det?
Flytningarna börjar komma när man är i puberteten. Innan första mensen. Sen har man det resten av livet, fast det blir mindre ju äldre man blir.

Varför?
Hur knasigt det än låter är gegget där för att hjälpa till. För att hålla slemhinnorna inne i snippan fuktiga. Flytningarna håller rent och skyddar mot infektioner och bacillusker.

Hur ser det ut?
Innan man fått sin mens är flytningarna mest vita eller lite gulaktiga. Men sen ändras de lite beroende på var man är i sin menscykel. Runt mensen kan de vara lite brunaktiga och vid ägglossning (ca två veckor innan mensen) är de mer genomskinliga.

Hur mycket?
Det är olika, ibland kommer det mycket och ibland mindre. Inget konstigt om det ändras från vecka till vecka.

Ska jag använda mensskydd?
De flesta använder bara trosor. Byt ofta om du har mycket flytningar. Slidan behöver få luft så det är ganska bra att inte använda något. Om man har lite brunaktiga flytningar kan man skydda underkläderna med trosskydd. Men använd ALDRIG tampong om du bara har flytningar! Det kan skava och torka ut.

Hur ska jag tvätta mig?

Att tvätta för mycket med tvål mellan benen kan torka ut och störa flytningarnas jobb. Det räcker att tvätta med ljummet vatten en gång per dag.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Nu har ni fått en lite bättre bild på vad flytningar är och så.

Jag vet att många tycker det är jobbigt men det är en del av livet!:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0